Ancona:

Monte Conero:
is een steile rots van ongeveer 500 meter hoog, die naast de stad Ancona uit de Adriatische zee omhoog rijst. Het Nationale Park Monte Conero is onder andere bekend om haar wijn de Rosso Conero. Ten zuiden van Conero vindt u de leuke badplaatsen Sirolo en Numana. Sirolo heeft een bijzonder strand die via een trap te bereiken is. Hier vindt u leuke strandtentjes, let wel op in Augustus komen hier erg veel Italianen. Een aanrader voor strand liefhebbers.
Monte-Conero-Le-Marche Sirolo-strand

Fabriano:
een mooie middeleeuwse stad die zijn plek in de geschiedenisboeken heeft verdiend, door in de 13e eeuw al papier van hoogwaardige kwaliteit te produceren. Een bezoek aan het papiermuseum van Fabriano is zeer aan te bevelen. Tevens is er een leuk fietsmuseum waar vooral fietsen te zien zijn die bij verschillende beroepen passen, zoals de fiets van een schoenmaker bijvoorbeeld.
Fabriano-Fietsenmuseum 20120229_170017AAA

De Grotten van Frassasi:
zijn de grootste toegankelijke grotten van Europa, de gehele Sint Pieter zou er zo in passen. De grotten liggen niet ver van de plaats Fabriano. U kunt de grotten elke dag bezoeken in de zomer. Let wel op dat u warme kleren meeneemt, want het is koud in de grotten, gemiddeld zo'n 17 graden.


Jesi:
een middel grote stad voor de regio Le Marche. Jesi is een mooie stad die vooral bekend is geworden door de Verdicchio wijn die uit de direct omgeving komt. Deze heerlijk witte wijn is niet duur en zeer toegankelijk. In het centrum ligt een grote enoteca waar je alle wijnen kunt proeven. Wel op afspraak! Als de Verdicchio uit de buurt van Jesi komt staat er "Verdicchio dei Castello di Jesi" op het etiket.


Loreto:
is een bekend bedevaartsoord voor de Katholieke kerk. Volgens de verhalen zou in de 13e eeuw engelen het huis van Nazareth naar Loreto hebben getransporteerd. Het huis staat nu midden in de Baslica della Casa Santa in Loreto. Deze basiliek is te bezoeken en dat is zeker de moeite waard.