Provincie Pesaro Urbino:


Urbino:
is een prachtige stad die een van de belangrijkste trekpleisters van de provincie is. Urbino heeft een zeer rijke historie en is zeer bepalend geweest voor de ontwikkeling van de regio. Het wordt wel eens de mooiste renaissance stad van Italie genoemd. Het Palazzo Ducale dat zich midden in de stad bevindt, is een bijzonder mooi bouwwerk dat het bezoeken meer dan waard is. In het Pallazo Ducale bevindt zich ook het museum Galleria Nazionale delle Marche. Hier kunt u vele meesterwerken vinden onder andere van de beroemde schilder Rafeal Santi (die overigens ook is geboren in Urbino.) Urbino is prachtig gelegen op een heuveltop vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de mooie groene heuvels van Le Marche.


Pesaro:

is een grotere kuststad. De oorsprong van Pesaro is Romeins, al in het jaar 184 voor Christus is de stad gesticht (toen onder de naam Pesaurum). Pesaro ligt direct aan de Adriatische kust, zowel ten noorden als ten zuiden van het centrum vindt u prachtige zandstranden en vele strandtenten. Ideaal voor een leuke strandvakantie. In de oude binnenstad vind je leuke winkeltjes en op het grote plein is een maal per maand een grote antiekmarkt. De enorme weekmarkt is op dinsdag.

Gradara:

ligt direct aan de noordelijk grens van Le Marche. Gradara is een prachtig kasteelstadje, dat ongelooflijk goed bewaard is gebleven. Vanaf de snelweg A14 kijk u van onder tegen de stadsmuur. Echt een bezoek waard.

Acqualagna:
Een eigenlijk onbeduidend dorpje dat gelegen is aan de Via Flaminia (oude Romeinse weg van Rimini naar Rome). Ware het niet dat het een van de grootste vindplaatsen is van truffels in Italie. Het hele jaar door kunt u hier genieten van de lekkerste truffel gerechten. Vooral eind oktober en begin november is een bezoek aan te raden. Dan is er een grote truffelbeurs in Acqualagna.

Pergola:
is vooral bekend om de grootste bronzen beelden collectie uit de Romeinse tijd te bezichtigen in het speciaal daarvoor opgerichte museum.

San Leo:
is een mooi historisch stadje in het noorden van Le Marche en niet ver van het ministaatje San Marino. San Leo is vooral bekend geworden door de het onneembare fort dat boven op een rots, boven de hele omgeving uittorent. Dit unieke fort is nog steeds te bezoeken, het is nu een museum waar u de originele meubels, wapens en martelwerktuigen kunt bezichtigen terwijl u door het fort loopt. Het plaatsje zelf is ook zeer de moeite waard om te bekijken.